Hoofdcontent

Valpreventie

Hoe ouder je wordt, hoe groter het valrisico. Helaas zijn veel ouderen zich hier niet van bewust. Elke 5 minuten belandt een 65-plusser op de Spoedeisende Hulp na een valongeval. De gevolgen van een val zijn enorm, zowel in persoonlijk leed als maatschappelijke zorgkosten. Een valongeval heeft veel impact op de  eigen zelfredzaamheid, het langer thuis kunnen wonen en de kwaliteit van leven. 
Gelukkig kunt u het risico op een val vaak voorkomen. Dit kan door aan de slag te gaan met uw conditie en bijvoorbeeld in huis aanpassingen te doen die een val kunnen voorkomen. 

Doe mee met de valscreening, om uw eigen valrisico in kaart te brengen of volg een valtraining bij één van de samenwerkende fysiopraktijken. 

Tips om vallen te voorkomen Folder: Zo blijft u overeind en voorkomt u een val | VeiligheidNL
1. Train uw eigen evenwicht en spierkracht
2. Laat uw medicijnen controleren
3. Eet lekker en gezond
4. Controleer uw ogen
5. Draag goed en passende schoenen
6. Maak het huis veilig 

Meer weten over valpreventie in Boxtel? Advies om thuis of in de buurt te bewegen en lichamelijk actief te blijven, neem contact op met sportcoach Erik Faes via erik@buurtsportboxtel.nl of kijk in de beweeggids BEWEGEN-IN-BOXTEL-VOOR-SENIOREN


Sociaal actief blijven? Van bridgen tot koken, van koffie met een praatje tot een uitje buiten de deur. Neem contact op met Countour de Twern evelynehemelaar@contourdetwern.nl wat er in uw buurt te doen is. 

Langer in uw eigen huis blijven wonen? Doe de woonscan van ‘blijvend thuis in eigen huis’ voor passend advies. Neem contact op met evelynehemelaar@contourdetwern.nl